Обновяват родилното отделение в Бяла Слатина

Обновяват родилното отделение в Бяла Слатина


Ремонтът в родилното отделение на белослатинската болница вече тече, а до края на тази година то ще бъде частично преобразено. Вече е реновирана детската стая в отделението, а в момента се прави ремонт на родилната зала. От здравното заведение уверяват, че помощ ще бъде оказвана на всички жени, независимо от временните промени. Дограмата в родилното е изцяло подменена. Очаква се във всяка стая да има санитарен възел и нов тип отопление.

„Вложили сме близо 25 хил. лв. собствени ( на болницата) и общински средства за ремонта на АГО-то. Правим всичко възможно за комфорта и удовлетвореността на всички бъдещи майки и техните новородени деца, които ще поемат своята първа глътка въздух в нашата болница”, каза прокуристът на МБАЛ-Бяла Слатина Николай Димов. Благодарение на дарителските акции през миналата година родилното се е сдобило и с апарат за реанимация на новороденото и нов модерен гинекологичен стол.

Родилното отделение в МБАЛ –Бяла Слатина се ползва със заслужен авторитет. В него работят 5 лекари, 7 акушерки и 6 санитарки. Началник на отделението е д-р Петър Ангелов, а старша акушерка е Христина Атанасова.

„Лекарският професионализъм в отделението е налице. Трудим се всеотдайно и неуморно. Професията ни е трудна, но хуманна. За нас най-голямата награда е да помагаме на децата ни да дойдат на белия свят. Справяли сме се с много тежки случаи, през 2014 г. сме спасили живота на 5-6 родилки. Въпреки трудностите обаче ще продължим да полагаме всички усилия и да сме в помощ и на майката, и на новороденото”, коментира завеждащ отделението д-р Ангелов. „Като цяло районът, който обслужваме, е труден и голям. Притеснителен е и фактът, че при нас идват много неосигурени пациенти, голям е и броят на непълнолетните родилки, както и на бременните, които не посещават женски консултации. Нужна ни е една по-раздвижена и близка до хората социална политика”, убеден е завеждащ отделението д-р Ангелов.

През 2014 г. в родилното на белослатинската болница са изплакали 190 бебета, което е с девет повече от предходната 2013 г. Последното бебе за 2014 г. е момченце – Саваш Пламенов, с майка Северина Дончева от Бяла Слатина.

Първото новородено през Новата 2015 г. е момиченце – Станислава Димитрова, с майка Стефка Шарбанова от с. Липница. От 1 януари до момента в отделението първа глътка въздух са поели общо 8 бебета.

За Деня на родилната помощ екипът на родилното отделение си пожелава повече бременни жени и здрави бебета.

Честит професионален празник!

 

 




2015-01-21 12:38:16