Веселин Маринов донесе коледния дух в Мизия

Веселин Маринов донесе коледния дух в Мизия

В навечерието на един от най-светлите празници – Рождество Христово, „Сдружение Азбукари” организира благотворителен концерт под надслов „Да възродим духа на Мизия!”.

Инициативата се провежда под патронажа на кмета на Община Мизия д-р Волин Крушовенски и е по идея на родената в Мизия Ивалина Бозаджиева, почетен член на сдружението.

На 17 декември мизийци се събраха на централния площад в града, за да посрещнат заедно предстоящите празници, за да забравят поне за малко тревогите и грижите след катастрофалното наводнение.

Концертът започна с изпълнение на местни самодейци, а коледари благославяха за здраве и късмет. Поздрав към жителите и гостите на града отправи д-рКрушовенски, който благодари на организаторите, на Ивалина Бозаджиева и на Веселин Маринов, за прекрасния подарък в навечерието на Рождество.Той благодари отново и на всички институции и държавни структури, на фирмите и спасителите, на доброволците и на тези, които безкористно протегнаха приятелска ръка на бедстваща Мизия и заяви, че мизийци са корави българи и ще успеят да се справят с неимоверните трудности, в името на своите деца и на своя град.

Бозаджиева също поздрави хората от своя роден град. Тя сподели, че е щастлива да бъде с тях в празничните дни и се радва, че може с нещо да бъде полезна.

С бурни аплодисменти и радостни възгласи cъбралите се на площада граждани посрещнаха Веселин Маринов, а той ги поздрави за куража и силата, обеща им да ги накара поне за малко да забравят тъгата и грижите, и да почувстват духа на светлия Коледен празник.

Прекрасен концерт, съвсем по човешки и безкористно подари на мизийци обичания български изпълнител, а те му благодариха с аплодисменти и цветя, с една прекрасна сурвачка, изработена от истински природни материали от талантливите ръце на местните българки.

Преди концерта активисти на „Сдружение Азбукари” раздадоха подаръци на деца и възрастни, пострадали от наводнението.

 

 

 


Коментари



2014-12-19 09:51:28