Светлините на елхата в Търнава блеснаха

Светлините на елхата в Търнава блеснаха

Светлините на елхата в Търнава блеснаха на 12.12.2014 година. Зимният делничен ден в Търнава се превърна в незабравим празник. Празнично настроение, глъчка, усмихнати лица- това беше гледката на площада пред Кметството, преди да блеснат светлините на елхата, които символично запалиха децата на Търнава. Габриела Раловска- кмет на селото поздрави присъстващите с предстоящите празници и пожела здраве и късмет във всеки дом, за благополучие и успехи във всяко начинание! „ Подарете си обич и вярвайте, че всичко добро и красиво, от което имате нужда ще се случи!“

 Пред „ ненагледната елха“, както бабите я нарекоха в своята песен се изявиха децата от ОДЗ „ В. Ташевска“, възрастните от Пенсионерски клуб „ Здравец“ и читалищните състави.

С новите носии, изработени по проект на Читалищното настоятелство покрай елхата се развихриха момичетата от Танцов състав „ Руменя“, а небето над Търнава бе озарено с красива, празнична заря. Част от  празника беше и организираната изложба- базар с предмети на коледна тематика, изработени от децата и учителите от ОУ „ Христо Ботев“.

Традицията „ Коледуване“ е жива в Търнава и на 24 декември през нощта коледарски групи, организирани от училището и читалището ще обикалят домовете на търнавчани, за да благославят за здраве и берекет през настъпващата 2015 година.
2014-12-16 13:08:09