Дядо Коледа пристигна в Бутан

Дядо Коледа пристигна в Бутан

Под звуците на коледни песни и бурни ръкопляскания от множеството събрано на централния площад в с.Бутан бяха посрещнати Дядо Коледа, Снежанка и седемте джуджета.

Началото на празничната програма бе дадено от Ивайло Иванов, кмет на кметство Бутан.

 „В деня на Св. Николай чудотворец и в навечерието на коледните и новогодишни празници приемете моите най-искрени пожелания за здраве, мир и благоденствие! В тези светли дни, огрени от светлината на коледното дърво, всички ние отново и отново съпреживяваме великия християнски дух по благородство, достойнство и човеколюбие. нека си обещаем да бъдем по-добри, мъдри, състрадателни и щедри. Пожелавам ви 2015 година да бъде за всички вас, по - щастлива обгърната от доброта, мир, вяра, надежда и ново начало, което да поставим всички заедно!Вярвам, че добрите ни намерения ще ни сплотят около коледния огън, сърцата ни ще бъдат огрени от нови идей и заедно ще живеем в едно по- добро село!”, пожела Иванов.

Празничният ден събра малки и големи, за да се порадват на весела програма, вкусна почерпка, светлинно шоу и блеснала в разноцветни светлини огромна елха в центъра на селото. Децата от ІІІ и ІV група на ЦДГ „Първи юни” поздравиха Дядо коледа и присъстващите със стихотворения, песни и танци.Учениците от ОУ”Св.св.Кирил и Методий” и певческа група „Росна китка” към ЦСРИ пяха песни. Читалището и клуб „Огнено шоу” изненадаха множеството със светлинно шоу минути преди светкането на голямата коледна елха. А Детският  духов оркестър успя да вдигне присъстващите на крак с любими северняшки хора и ритми. Студът и дъждовното време не смути ни най-малко зрителите на площада, които не пропуснаха да се стоплят с буен огън, чаша вино за здраве и традиционната българска скара.


Коментари



2014-12-08 10:31:26