Оригинален спектакъл „Оряхово-приказка без край”

Оригинален спектакъл „Оряхово-приказка без край”

Историческият спектакъл „Оряхово – приказка без край”, подготвен специално за празника на крайдунавския град (21 ноември), е по сценарий на Христинка Цонева - секретар на Общината. Той е като продължение на спектакъла от миналата година.

На сцената самодейците, участващи в спектакъла, покориха сърцата на многобройната публика, изпълнила залата на читалище „Надежда -1871”. В продължение на около два часа феерия от бързи и бавни ритми, багри, носии, родолюбие, преклонение пред традициите изпълни сцената и разпръсна настроение сред публиката.

Участниците – от най-малките деца до възрастни хора, показаха завидни творчески умения, овладени под ръководството отново на Христинка Цонева- режисьор –постановчик на историческия спектакъл.

В това впечатляващо шоу участваха малчугани от всички учебни заведения в Оряхово, както и деца от Общинския детски комплекс. Най-малките актьори, изявили се в петъчната вечер, бяха малчуганите от ЦДГ „Дружба” и ОДЗ „Пролет”-Оряхово. Юмер Юмеров, Емил Стефанов и Иван Миленков, всички те на около 80-годишна възраст, играха наравно с най-малките участници. В ролята на кмета влезе умело Андрей Петров.

Историческите данни са автентични и са подбрани с любезното съдействие на д-р Евгения Найденова – директор на Историческия музей в Оряхово.

Още на входа на читалището всеки един от гостите бе посрещнат със свитък с послание, сътворено от участниците в кръжок „Православно християнче” и адресирано до жителите от името на град Оряхово.

Секретарят на Общината и организатор на впечатляващата проява -  Христинка Цонева благодари на всички, включили се в спектакъла, за тяхната всеотдайност и усилия. Тя не пропусна да сподели, че няма да спре дотук и ще продължава да радва хората и да ги връща към извечните ценности на историята и миналото на техния любим град  - Оряхово.

 


Коментари



2014-11-25 15:19:41