Георги Божинов отново подпомогна мизийци

Георги Божинов отново подпомогна мизийци

Днес в Мизия пристигна останалата част от мебелите от хотел от комплекс „Слънчев ден" във Варна, дарени от бизнесмена Георги Гергов. Дарението се осъществява чрез народния представител от БСП Георги Божинов, който осигурява транспортирането им от Варна до Мизия.

Над 100 одеяла и спални комплекти, 93 нощни шкафчета, легла, врати, холни гарнитури и др. необходими вещи бяха доставени във втория транш за нуждаещите се мизийци. Около 50 човека от временната заетост, начело с Милчо Пелов, се включиха в пренасянето на мебелите до бившето общежитие на ОУ „Ц. Церковски”, в което ще се настанят хората, останали без домове след опустошителното наводнение от 2 август.

Със събраните 60 хил. лева, спестени от предизборната кампания, червените осигуриха и оборудването и монтажа на парни котли в двете училища в Мизия. От вчера ПГ по ХТ „Васил Левски” се отоплява с парно и климатици, а в ОУ „Цанко Церковски” и ремонтираното бивше общежитие към него днес ще бъде пуснато парното.

„Трябва да покажем от името на социалистическата партия, че сме социално чувствителни  и отговорни към хората в беда. Обзавеждането на сградите и оборудването им с парни инсталации ще осигури по-топла и комфортна среда на хората, които ще се настанят в общежитието на ОУ „Цанко Церковски” в Мизия.Общежитието разполага с 14 малки помещения и две по-големи стаи, и ще подслони голяма част от останалите без дом семейства”, обясни депутатът Георги Божинов, който лично присъства на връчването на дарението. По време на акцията мизийци изказаха своята огромна благодарност на дарителите за своевременната помощ, която им оказват.

Преди дни в Мизия пристигнаха вече и първите фургони. Очаква се до края на този месец там да бъдат настанени други 120 човека, останали без покрив над главите си.

Временното селище се изгражда в района на бившата жп гара в града, където вече са излети основите и са изградени септични ями, водопроводи и електрозахранване.

Припомняме, че в началото на миналата седмица в Мизия пристигна първото дарение на бяла техника и обзавеждане от бизнесмена Георги Гергов и народния представител от БСП Георги Божинов.


1
2
3
4
5
6

Коментари2014-11-04 16:01:28