Благотворителен крос на Военна академия „Г. С. Раковски” за училищата в Мизия

Благотворителен крос на Военна академия „Г. С. Раковски” за училищата в Мизия

В навечерието на най-светлия български празник- Деня на народните будители Военна академия „Г.С. Раковски” с подкрепата на Столична община проведе благотворителен крос- обиколка на парка на Академията под надслов „Науката е слънце и нека тя да свети за всички деца“ Благотворителната инициатива бе за набиране на средства за подпомагане на пострадалите училища и детска градина от наводнението в гр. Мизия.

В кроса се включиха ученици от столичните училища, преподатели, слушатели, докторанти от Военна академия, граждани от различни възрасти. Най-малката участничка беше 7- годишната Елица Господинова от 7 СОУ „Свети Седмочисленици“.

Началникът на Военна академия контраадмирал Митко Петев откри благотворителния крос с думите: „   нека и ние събудим в сърцата си малко повече доброта и милосърдие, за да помогнем на хората в беда и да не се сломяваме пред изпитанията.“

На мероприятието присъства кметът на Община Мизия д-р Виолин Крушовенски, който сподели, че с изключително вълнение и благодарност е приел поканата на контраадмирал Петев и е уверен, че този благороден жест ще стигне до сърцата на всички негови съграждани. Гости бяха и кметът на Царево Георги Лапчев, директорът на Дирекция „Обществен ред и защита при бедствия” към Столична община Красимир Димитров, военното аташе на САЩ полковник Джеймс Кроухърст.Водещият Ути Бъчваров, приготви за присъстващите „войнишка боб чорба“, а отец Георги благослови всички участници и присъстващи, като им пожела здраве и успех.

Продадени бяха над 500 тениски, а общата събрана сума от благотворителния базар е 3 231 лева, която ще бъде преведена по откритата набирателна сметка на Община Мизия.

Първенците от кроса получиха баскетболни топки предоставени от Столична община, книга „Историята на Военна академия“ и грамота.


Коментари2014-11-04 11:23:02