Голямо дарение с обзавеждане получи Мизия

Голямо дарение с обзавеждане получи Мизия

Двоен ТИР докара днес в Мизия телевизори, хладилници, легла, врати с касите, нощни шкафчета, холни гарнитури, гардероби, одеяла, спално бельо и други вещи.

Обзавеждането и уредите са част от почти новото оборудване на хотел от комплекс "Слънчев ден" във Варна.

Дарението е от пловдивския бизнесмен Георги Гергов, роден във врачанското село Нивянин, а транспортът за всички вещи е осигурен и платен от депутата в 43-тото Народно събрание от Врачански избирателен район Георги Божинов.Освен обзавеждане за стаи, в него са включени още 52 хладилника, 52 телевизори, 90 стола и 98 одеяла и спално бельо.

Необходимостта от тези вещи е съгласувана с кмета на Общината д-р Виолин Крушовенски. Той определи дарението като изключително навременно и благодари за щедрия жест на  дарителите.

С обзавеждането ще бъдат обзаведени фургоните и бившето общежитие на ОУ "Ц.Церковски”, в които ще се настаняват хората, останали без домове след опустошителното наводнение от 2 август.

Очаква се всеки момент да пристигнат 16 фургони, които ще бъдат монтирани на площадка край гарата, където са изляти основите и са изградени септични ями, водопроводи и електрозахранване.

 

 

 


Коментари



2014-10-27 15:42:39