БСП-Мездра против уволнението на Събков

Общински съвет на БСП-Мездра негодува заради уволнението на Събков

В своя декларация Общински съвет на БСП в Мездраи групата съветници от демократичната левица в ОбС-Мездра изказват недоволството си от уволнението на зам.-кмета Генади Събков и призовават кмета на Община Мездра Иван Аспарухов да преразгледа решението си.

Ето и пълният текст на декларацията:

 

ДЕКЛАРАЦИЯ

 

На Общински съвет на БСП – Мездра и

 Групата съветници от демократичната левица

в Общински съвет – Мездра

 

 

 

Ние, членовете на ОбС на БСП – Мездра и Групата съветници от демократичната левица не приемаме мотивите, с които бе уволнен инж. Генади Събков – зам.-кмет на Община Мездра.

Ние уважаваме законовото право на кмета на общината да формира екипа си, но в случая заставаме зад огромния опит и професионализъм в местното самоуправление на г-н Събков, доказани през годините, както и зад проявяваната от него лоялност към управленския екип и кмета на общината.

Убедени сме, че въпреки поетите ангажименти от страна на кмета на Общината - активната предизборна работа на г-н Събков, като член на БСП е истинската причина за неговото уволнение. Това за нас е грубо нарушение на чл. 6, ал. 2 и чл. 38 от Конституцията на Република България, както и че това е в разрез с демократичните принципи и е недопустимо в началото на XXI да се прилагат политически репресии и то в страна-членка на ЕС.

Призоваваме кмета да преразгледа решението си, да не допуска в своята работа натиск и заплахи по политически причини като остави хората, зависещи от него свободно да изразяват политическата си принадлежност, така както е записано в Конституцията и законите на страна-членка на ЕС.

Ние запазваме правото си да защитаваме демократичните права на всеки служител с всички законови средства, така както повелява Конституцията на Република България!

 

 

Общински съвет на БСП-Мездра

Група съветници от демократичната левица – Мездра

 

 

 

 

   




2014-10-16 15:26:04