16 деца от ОУ „Ц. Церковски” Мизия получиха безплатни очила

16 деца от ОУ „Ц. Церковски” Мизия получиха безплатни очила

На 30 септември  в кабинета на изпълнителният директор на Александровска болница д - р Костадин Ангелов, специалист хирург, кмета на Община Мизия д-р Виолин Крушовенски официално получи резултатите от очните прегледи на децата от наводнените райони в Мизия, които учат в ОУ „Цанко Церковски, осъществени на 18 септември в кампанията „Топло сърце”.

На събитието присъстваха освен д-р Ангелов, осигурил прегледите, Негово превъзходителство Шаул Камиса Раз, посланик на Държавата Израел в България, и организатор на хуманитарната кампания, д-р Оскар, председател на Софийската организация на евреите в Българияи, извършил прегледа на децата, и д-р Максим Бенвенисти, председател на Организацията на евреите в България „Шалом”.

Днес д-р Крушовенски връчи във фоайето на ОУ „Ц. Церковски” Мизия безплатните очила на 16 ученици в присъствието на директора на училището Галина Вълчанова, гл. експерт „Образование и култура” в Община Мизия Цветанка Дамянова и класните ръководители.

В рамките на кампанията „Топло сърце” от 26 септември в рамките на три дни лекари от Специализираната очна клиника „Кристал” София, извършиха прегледи на 176 възрастни граждани от наводнените райони на Мизия. Акцията беше осъществена с помощта на бившия изпълнителен директор на АЕЦ Козлодуй Йордан Костадинов.

 
2014-10-01 15:00:23