С питка и мед посрещнаха учениците в СОУ „Св. св. Кирил и Методий“ -Криводол

С питка и мед посрещнаха учениците в СОУ „Св. св. Кирил и Методий“ -Криводол

С посрещане на училищното знаме, националния химн и издигане на трибагреника започна новата учебна година в СОУ „Св. св. Кирил и Методий“ в Криводол.

Ученици, учители и родители се събраха в двора на обновеното училище в очакване на първия звънец. Гости на тържеството бяха кметът на общината Петър Данчев, зам.-кметът Дияна Милетиева, Анелия Николова – Секретар на общината, Красимира Ангелова – гл. експерт „Образование“, Румяна Цветкова – представител на РИО-Враца и др.

По традиция думата бе дадена на директора на училището – Лиза Каролова,  която поздрави всички присъстващи с добре дошли и им пожела една успешна учебна година. Специален поздрав беше отправен и към бъдещите първокласници, които с трепет и вълнение очакваха да прекрачат прага на родното училище. Поздрави поднесоха Виктория Цветанова – родител на първокласник и Мая Георгиева – председател на съвета на настоятелите на училищното настоятелство. Прочетени бяха поздравителни адреси от кмета Петър Данчев и от името на Галина Евденова – началник РИО Враца.

Отец Николай отслужи тържествен водосвет за здраве и успех през новата година.

След красивите пожелания, песните, стиховете и танците, удари и първият училищен звънец.

По стара българска традиция, с питка и мед, учениците прекрачиха прага на родното училище и влязоха в напълно обновените класни стаи.От тази година училището вече има нов и модерен кабинет по география.

По случай първия учебен ден кметът Петър Данчев направи специален подарък за децата на Криводол. На сцената на местното читалище бе представена постановката на Врачанския драматично-куклен театър -„Хитър Петър”.

 

 




2014-09-15 14:42:11