ДНТ набира средства за професионалната гимназия в Мизия

ДНТ набира средства за професионалната гимназия в Мизия

Точно 2 601 лв. бяха сърбани в първите часове след старта на благотворителната кампания в подкрепа на учениците от ПГ по химични технологии „Васил Левски” в Мизия.

Инициативата е организирана от Дом на науката и техниката – Враца съвместно с ДПП „Врачански Балкан”. Старт на кампанията бе даден в сряда от председателя на УС на Дома на науката и техниката Евелина Васкова и директора на ДПП „Врачански Балкан” Николай Ненчев. Те благодариха на всички, включили се в инициативата. Средствата ще бъдат вложени в закупуване на учебници и учебни помагала за учениците от школото по химични технологии в Мизия.

Откриването на благотворителната кампания уважиха бившият депутат от ГЕРБ Петя Аврамова, директорът на РИОСВ Нели Вачева, Филип Кирев, водач на листата на „Реформаторски блок” за Врачанско, Евгени Генов- председател съм на ДСБ- Враца, Светлин Вутов, председател на Дома на науката и техниката – Враца. В благотворителната кампания се включиха и ученици от ПМГ „Акад. Иван Ценов”. 

Набирането на средства за подпомагане учениците от ПГ „Васил Левски” в Мизия ще продължи до 9 септември. Всеки, който желае да помогне може да открие кутията за дарения в ПЦ „Натура” или да дари средства в Дома на науката и техниката.

 

 

 

 
2014-09-05 11:21:04