Криводол иска 3 560 000 лева от Междуведомствената комисия

Криводол иска 3 560 000 лева от Междуведомствената комисия

Община Криводол подаде искане до междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерския съвет на стойност 3 560 000 лева за щетите, нанесени от обилните дъждове на 31 юли и 1 август.

Със заповед на кмета на общината, още на 1 август е назначена комисия, която да установи обективното състояние на засегнатата инфраструктура и съоръжения от обилните дъждове и високите води в селата Добруша, Ракево, Баурене, Галатин, Лесура, Осен и Фурен.

Увредено е мостовото съоръжение над река Ботуня преминаваща покрай с. Добруша, което е единствената възможност за жителите да стигнат до земеделските имоти.  В аварийно състояние е и мостовото съоръжение в с. Осен, свързващо главен второкласен път Монтана-Криводол-Борован-Плевен. Спешна нужда от ремонт имат и мостови съоръжения в селата Фурен и Лесура.

В следствие на обилните валежи комисията е установила много сериозно влошаване на техническото състояние на част от уличната мрежа в Галатин и Баурене.

Високата приливна вълна на р. Ботуня сериозно е влошила техническото състояние на част от бетоновата стена на дигата в с. Ракево.

Възстановяването на разрушената пътна инфраструктура /на места на 100%, разрушени улици, пропадания и свлачища/, разрушените мостове, нарушените отводнителни канали, задръстените речни корита и канали възлизат на стойност 3 560 000 лева. Това е окончателната цифра на щетите в община Криводол.

 


Коментари2014-08-22 13:07:59