Жителите на с. Ракево искат Козлева за кмет

Жителите на с. Ракево искат Козлева за кмет

Жители на село Ракево внесоха подписка до областния управител Венцислав Василев. В нея те настояват за временен кмет на населеното място да бъде назначена Димитринка Козлева, която в момента изпълнява длъжността секретар на кметството. Подписката е подкрепена от 425 човека, от около 600 имащи право на глас. Областният управител уверил местните, че ще се съобрази с желанието им.

Областният управител ще назначи временно изпълняващ длъжността кмет на с. Ракево, защото на последното си заседание общинските съветници в Криводол не приеха предложението на кмета на общината Петър Данчев на поста да застане секретарят на кметството Димитринка Козлева, която да изпълнява управленските функции до провеждането на избори през октомври.

От групата на БСП номинираха бившия кмет Бойко Симеонов, който хората категорично не искат, защото е бил кмет вече 20 години на селото. Жители от с. Ракево заявиха, че не са останали доволни от решенията и действията му, живеели са в страх и няма да допуснат това отново да се повтори.

Припомняме, че досегашния кмет Малин Тончев бе свален от поста заради влязла в сила присъда за измама. Разследването срещу него се води още от 2000 г. Малин Тончев е кмет на Ракево от 2011 г. Преди да влезе в политиката се занимава с дърводобив и пчеларство. Според закона, след като остава повече от година до изтичането на мандата, следва да се насрочат избори.

От общинската управа в Криводол информираха, че вотът за управник на селото най-вероятно ще премине заедно с парламентарния в началото на октомври, за да се спестят разходи. С решение на плевенския окръжен съд Малин Тончев е осъден на 1 г. лишаване от свобода с 3 години изпитателен срок.


Коментари2014-08-15 09:50:37