Започва доизграждането на спортната зала в Мездра

Започва доизграждането на спортната зала в Мездра

До дни ще стартира доизграждането на Многофункционалната спортна зала в гр. Мездра. Това стана възможно след като кметът Иван Аспарухов и Любомир Галчев, упълномощен представител на консорциума-изпълнител на обекта - ДЗЗД „Мездра спорт 2014”, подписаха договор за възлагане на обществената поръчка, обявена от Община Мездра през март т. г. Водещ партньор в консорциума-изпълнител е столичната фирма Галчев Инженеринг ЕООД, която е дъщерна компания на Галчев Холдинг.

Срокът за изпълнение на поръчката е 180 календарни дни, т. е. до началото на февруари догодина. Прогнозната стойност за довършване на спортното съоръжение е 5 000 000 лв. без ДДС. От тях 4 млн. лв. са заложени в Публичната инвестиционна програма (ПИП) „Растеж и устойчиво развитие на регионите”, одобрена за финансиране от кабинета „Орешарски” преди шест месеца.

„Радвам се, че след толкова неимоверни усилия и перипетии, през които преминахме, най-накрая ще довършим спортната зала, заяви след подписването на договора кметът Аспарухов. Ще направим всичко възможно, за да реализираме докрай този проект. За да осигурим от 2015 г. нормални условия за подготовка на закрито на спортните клубове в нашия град и община.”„Ангажираме се да докажем нашата компетентност като изградим качествено и в срок една инвестиция, която е от изключителна важност за жителите на Мездра”, подчерта от своя страна г-н Галчев.

В многофункционалната зала ще могат да се практикуват 15 вида спорт + спортни танци: художествена и спортна гимнастика, лека атлетика, хандбал, баскетбол, волейбол, борба, бокс, бадминтон, вдигане на тежести, джудо, колоездене, тенис, тенис на маса и фехтовка. Съоръжението ще разполага с тренировъчна зала за гимнастика с две полета 18х18 м, с възможност за отваряне към голямото спортно поле 30х45 м; лекоатлетическа писта с дължина 60 м; тренировъчни зали за вдигане на тежести; обслужващи помещения, в т. ч. за радио и телевизионно излъчване и пресцентър с две конферентни зали; комплекс сауна и масаж, съблекални, треньорски и лекарски кабинети, кафене за спортистите и т. н.

Предвидената трансформация на основното поле чрез преструктуриране на пространството с падаща стена-подиум, спускащи се прегради-стени, подвижни места-столове в специални джобове позволява използването на съоръжението не само за спорт, но и за други сценични и събитийни прояви. Капацитетът на залата варира от 1000 до 1500 зрителски места, в зависимост от вида на изявата (спортна или сценична).


Коментари2014-08-12 16:26:06