Росен Добрев ще чисти Мизия утре

Росен Добрев ще чисти Мизия утре

Кметът на Оряхово Росен Добрев заминава утре за Мизия с още над 100 доброволци от общината. Той и оряховчани ще помогнат за почистването на Мизия.

За „Враца днес” Добрев обясни, че в последните няколко дена, в които съседите им от Мизия бедстват се е наслушал на стотици неща - твърдения и факти. От обвинения на институциите до награди за изпълнен дълг. И едното и другото е вярно.

„Получиха се и различни идеи за подпомагане, коя от коя по впечатляващи. В това време други вече работеха с пълни сили и събраните помощи достигаха нуждаещите се. На територията на община Оряхово имаше голяма активност. Не мога да изброя всички включили се, за щото голяма част от тях останаха анонимни, а и такъв списък не е необходим на никого. В неделя следобед, първият ден след потопа община Оряхово имаше готовност да подслони и обгрижва (храна приготвена от соц.патронаж и медицински услуги) около петдесет бедстващи за своя сметка. След разговор с кмета на Мизия това остава като възможност и днес. При посещение на място, стана ясно, че най-голяма нужда в момента Мизия има от ДОБРОВОЛЦИ. Община Оряхово организира кампания по набирането им и прави организация за тяхното превозване и организиране на място, така че да са максимално полезни в престоя си там”, каза Добрев. От общината са предвидили не само кофи, ръкавици и други помощни съоръжения за хората, които ще помагат, но и храна и вода. Част от парите за консумативите и помощта, която ще окажат е от дарения от спонсори за предстоящия им панаир.

„Приканвам и апелирам всички, които имат възможност и най-вече вътрешна нужда да помогнат в разчистването на наводнените домове, снабдени с ботуши и лопати да дойдат пред сградата на общината в сряда 13.08.2014г.от 7.30 часа. Ще има организиран транспорт, а храненето ще е там на място от военно полевата кухня. С мен доброволците вече са с един повече!”, апелира кметът.

 


Коментари2014-08-12 13:40:16