Отмениха бедственото положение в Мездра

Отмениха бедственото положение в Мездра

Със заповед на кмета на общината Иван Аспарухов е отменено бедственото положение в Мездра, което бе обявено в 12.00 часа на 1 август 2014 г.

Обстановката постепенно се нормализира, увери секретарят на Общинския щаб при бедствия, аварии и катастрофи Тодор Христов. Сформирана е Комисия за оценка на материалните щети, нанесени от наводненията, която до края на работния ден ще обобщи данните. Междувременно кметският ръководен екип набеляза спешни мерки за преодоляване на последствията от природното бедствие в Мездра и съставните села на общината. Сред тях са изграждане на предпазна дига между бившото каменоделско ателие към Комбината за монументална пластика на СБХ и бетоновия цех на фирма „Ритлите’97”;  възстановяване на разрушената панелна ограда на текстилното предприятие „Ню текс”;  почистване коритото на река Моравешка; възстановяване участъка от корекцията на р. Моравешка северно от пивоварна „Леденика”;  продълбочаване и почистване коритото на р. Боденска от корекцията на реката до ж. п. моста на БДЖ;  възстановяване настилката на ул. „Яворов”;  изграждане на подпорна стена на ул. „Георги Кирков”;  отводняване на къщи, жилищни блокове и работнически общежития;  възстановяване разрушената ограда на югоизточната трибуна на градския стадион „Локомотив”.

В село Оселна ще бъде възстановена разрушената подпорна стена срещу местното кметство; В  Зверино ще бъдат почистени два отводнителни канала в Игнатица - възстановяване настилката на ул. „Рила” и „Витоша” и на отводнителен канал; в  Ребърково - възстановяване настилката на ул. „Алек мак” и „Кокиче”, в с. Долна Кремена - възстановяване моста на ул. „Яворов” и настилката на ул. „Първи май”, „Мато Нинов” и „Никола Цветков”. В село Боденец ще бъдат доставени строителни материали за възстановяване на разрушени огради; в с. Върбешница - възстановяване на разрушената подпорна стена на училищната сграда;  в с. Ослен Криводол - възстановяване настилката на ул. „Бяло море” и  „Раковски”.

Продължава да се наблюдава нивото на яз. Върбешница и Крапец, както и това на река Искър на територията на община Мездра.

Тел. за сигнали от граждани: 0910 921 02 и 0885 695 504 - дежурен по Съвет.


Коментари2014-08-04 13:48:06