В разгара си е плувно лято’2014 в Мездра

В разгара е плувно лято’2014  в Мездра

Въпреки капризите на времето, и тази година Община Мездра и Детският комплекс организират през лятната ваканция плувни курсове за начинаещи. В тях ще бъдат обхванати около 90 ученици от I-ви до VIII-ми клас от градските училища, уточни директорът на Детския комплекс Лили Николова. Освен да се научат да плуват, целта е да развие физическата дееспособност на децата и да се подобри здравето им.

Участниците са разпределени в пет смени с продължителност по две седмици. Заниманията се провеждат всеки делничен ден на кокетния басейн в хотелски комплекс „Dolce Vita” от правоспособния инструктор Дилян Маринов. Под негово ръководството децата усвояват техниките за плуване в основните стилове - кроул, гръб и брус.

Първата смяна е за ученици от ОУ „Св. св. Кирил и Методий”, втората - за тези от ОУ „Христо Ботев”, третата и четвъртата - за възпитаници на Детския комплекс, а петата - на СОУ „Иван Вазов”.

Плувните курсове стартираха на 16 юни и ще приключат на 22 август. Те се провеждат за 13-та поредна година. И това лято курсовете са платени, като цената е 30 лв. на смяна т. е. по 3 лв. на ден. Община Мездра осигурява транспорта, медицинския надзор и организацията на проявата.


Коментари2014-07-31 11:06:47