Община Мездра асфалтира ударно улици, площади и пътни участъци

Община Мездра асфалтира ударно улици, площади и пътни участъци

Стартира асфалтирането на улици с натоварен трафик в Мездра и съставните села от общината, както и на участъци от общинската четвъртокласна пътна мрежа. Ремонтните дейности ще протекат в два етапа. В момента се преасфалтират седем възлови пътни артерии в Мездра: ул. „Брусненско шосе”, „Роза”, „Динко Петров”, „Любен Каравелов”, „Веслец”, „Паисий” и западната част на „Ал. Стамболийски” (в отсечката от кръстовището с ул. „Янко Сакъзов” до „Юшан”), както и три общински пътища: Дърманци - Лик, Мездра - Боденец (в участъка до „Техкерамик - М”) и Върбешница - границата с община Враца. Те са с обща дължина 5 км 129 м и ширина на пътното платно от 5.60 до 7.50 м. След приключване на строително-монтажните работи ще бъде положена нова хоризонтална и вертикална пътна маркировка.

Реконструкцията се осъществява със средства от Публичната инвестиционна програма „Растеж и устойчиво развитие на регионите” (ПИП) в размер на около 385 000 лв. по проекта „Реконструкция на транспортна инфраструктура в Община Мездра”, разработен от кметската администрация, който бе одобрен за държавно финансиране в началото на февруари.

Във втория етап са предвидени за ремонт две градски улици - „Странджа” и „Столетов”, площад „Фунев” в Горна Бешовица” и централните ул. „Гаврил Генов” в Моравица, „9-ти септември” в Кален, „Христо Ботев” в Долна Кремена и „Ладога” в Горна Кремена, както и шест IV-класни пътни участъци: Зверино - Оселна, Елисейна/ Зверино - Зли дол, ж. п. гара Ребърково - моста на р. Искър, шосето, което пресича Старо село, Боденец - разклона за Върбешница и Люти дол - Литаково/ Рашково.

Въпросните улици и общински шосета са с обща дължина 4 км 182 м и ширина/ габарит на пътното платно от 4 до 8 м. Парите за асфалтирането на тези обекти в размер на приблизително 500 000 лв. са от капиталовите разходи в бюджета на Община Мездра.
2014-07-24 11:58:54