Студенти отново на бригада в Мездра

Студенти отново на бригада в Мездра

За 14-ти път в Мездра ще се проведе лятна студентска бригада. Тя ще продължи от 7 юли до 8 август. Молби да се включат в нея са подали 72-ма студенти, стана ясно на работна среща с участието на кмета Иван Аспарухов. Организатор на инициативата е Община Мездра.

Студентите ще работят на 11 обекта в сферата на благоустройството и поддържането на чистотата. Две групи ще надливат бордюри и ще полагат тротоарни плочи по градските улици „Вапцаров” и „Веслец”, трета ще прави бетонови тротоарни настилки в Елисейна, Люти брод и Ребърково, а четвърта и пета ще довършат изграждането на алеята за бягане и ще почистят зелените площи в парка над гимназията.

Останалите дейности, в които ще бъдат ангажирани младите хора, са „изкърпване” с асфалт на улици в града и съставните села, монтиране на детски съоръжения за игра, производство на бетонови изделия, почистване на дъждоприемни щахти и канали, полагане на хоризонтална и вертикална пътна маркировка.

Кандидат-висшистите ще бъдат назначени на трудови договори на минималната работна заплата. При добре свършена работа ще получат допълнително парично възнаграждение.


Коментари



2014-07-03 10:15:53