С тоги и по европейски се дипломираха зрелостниците в Оряхово

С тоги и по европейски се дипломираха зрелостниците в Оряхово

Общо 35 зрелостници от випуск 2014 година на СОУ „Христо Ботев” в Оряхово получиха днес дипломите си за завършено средно образование на стилно тържество в художествената галерия „Проф. Марин Върбанов”.

Порасналите момичета и момчета бяха облечени в тоги, а класните им ръководители ги изпратиха с родителска прегръдка и сърдечно пожелание за щастливо плаване в пълното с предизвикателства море на живота.

За да споделят емоциите на юбилейния випуск абитуриенти, на церемонията бяха дошли кметът на общината – Росен Добрев, секретарят на общината – Христинка Цонева, учители, директори и родители.

Връчването на дипломите започна тържествено. Водещите обявиха влизането на знамето, след което деца от вокалната група към училището изпяха химна му. Директорът на СОУ „Христо Ботев” Мая Константинова поздрави своите вече бивши ученици и даде дипломите на зрелостниците. Тя връчи грамота и почетен сребърен знак на първенеца на випуска – Бетина Викторова (12 а клас). С отличен успех завършват също Габриела Янева, Михаела Петкова и Борислава Борисова, а с много добър успех са Вероника Цветанова и Димитринка Димитрова от 12 б клас. Абитуриентите получиха награди от общината за отличен успех, а кметът Росен Добрев подари на всеки един от тях луксозен том на романа „Под игото”. На всички зрелостници той пожела да следват мечтите си и да вървят смело напред.

От името на родителите поздрав по случай дипломирането отправи Галя Йорданова. Секретарят на общината Христинка Цонева подари на класните ръководители на двете паралелки - Ани Пагелска и Нели Димитрова, торта във формата на две книги и благодари за всеотдайността им.

След това всички дванадесетокласници излязоха пред залата и като истински звезди от Холивуд, пред погледите на близки, приятели и любопитни зяпачи, минаха по червения килим пред Общината. Въодушевени, те се снимаха на звездната стена, върху която бяха наредени снимки от ученическите им години, за да запазят спомените живи.

 


Сн.1
Сн.2


2014-06-20 16:47:02