Силна културна програма на Бутанския събор

Силна културна програма на Бутанския събор

На 12 юни бяха открити Бутански празнични дни по случай традиционния събор на Бутан. Началото на културната програма постави премиерата на пиесата "Укротяване на опърничавия-Шекспир за тинейджъри" по Уилям Шекспир, представена от Детска театрална трупа "Слънчеви лъчи" към НЧ"Заря-1911" със сценарист и режисьор Бистра Григорова.

На 13 юни бе проведен V- ти юбилеен фестивал на любителското творчество "Пей и танцувай за Бутан 2014".
Фестивалът бе открит от кмета на Ивайло Иванов и народните хора на Детската духова музика към читалището. През сцената на фестивала преминаха 38 читалища и клубове от 30 населени места от 13 общини и 3 области- Монтана, Враца, Плевен. 10 часа се преплитаха народни ритми, песни и танцувални умения от 550 участника. Фестивалът бе закрит с част от оркестър "Сто и една каба гайда" - Смолян и Детската духова музика, а накрая поредната изненада от кмета на хубавото село Ивайло Иванов бе дълга заря и фойеверки под звуците на двата оркестъра, която освети незабравило лятното небе.
На 14 юни от 19.00 ч се състоя концерт от Детската духова музика към читалището, Калоян Вешев от Козлодуй- участник в "Големите надежди" и Бреговската духова музика.
  


Коментари



2014-06-16 09:16:58