ДП РАО отбеляза 10 години

ДП РАО отбеляза 10 години

Със стилно тържество днес Държавно предприятие „Радиоактивни отпадъци” отбеляза десетата си годишнина. „Радостен съм, че на мен се падна честта като директор да ви поздравя за десетата годишнина на ДП РАО. Заслугата за празнуването се дължи на всички вас”, заяви в празничното слово изпълнителният директор на ДП РАО Дилян Петров.

В началото на церемонията по отбелязване на годишнината Розина Русинова PR на ДП РАО – офис Козлодуй припомни най-значимите дати в историята на предприятието.

ДП РАО е създадено на 1 януари 2004 г. с решение на българското правителство на основание на Закона за безопасно използване на ядрената енергия. Със заповед с дата 15 януари 2004 г. е определен първият член на УС на ДП РАО – Антон Иванов. На 1 юни 2004 г. с трудови договори са назначени първите двама служители. До края на годината броят им нараства до 17 души, а днес броят на заетите специалисти е над хиляда души. „Само вие, служителите на ДП РАО знаете какво стои зад тази хроника. Зад нея стои много професионален труд, много мислене и много напрежение и емоции. Именно това създаде някои знакови събития и доведе до успешното изпълнение на проектите и задачите, които   държавата ни възлага”, каза Дилян Петров. 

Специални гости на тържеството бяха председателят на УС Петър Димитров, Николай Димитров от Агенцията за ядрено регулиране, Антон Иванов – първият член на УС на ДП РАО, Митко Янков член на съюза на ветераните в ядрената индустрия, Венцислав Горанов – председател на ОбС в Козлодуй, Димитър Ангелов – зам.-кмет на Общината, представители на Института по ядрени изследвания и ядрена енергетика, кметове на населени места.

По време на церемонията с почетни плакети за цялостен принос бяха отличени Антон Иванов, Митко Янков, Сергей Цочев, Костадин Димитров, Николай Видинов, Иван Генов и Кирил Николов.


Коментари



2014-06-06 16:54:22