Мото-рок фест Мездра’2014 „Заедно срещу войната на пътя”

Мото-рок фест Мездра’2014 „Заедно срещу войната на пътя”

За четвърта поредна година градът край крепостта „Калето” бе домакин на Mezdra rock fest. В продължение на две вечери на ловния стрeлбищен комплекс в местността „Емирски мост“ се вихриздрав купон, ля се наливна бира и се слуша „твърда” музика. Мотото на тазгодишното издание на фестивала бе „Заедно срещу войната на пътя“, като за пръв път зрелищното събитие бе съпроводено от мотосъбор.

В рок феста се включиха 9 банди от България и две от чужбина. Първата вечер на сцената забиваха punk&ska band Нещо Цветно от Пловдив, румънската horror-punk&rock’n’roll band Raizing Hell от Букурещ, метал групите K.O.R.A. и Vulgar Bulgar от София, а хедлайнери бяха момчетата от хардкор/трайбъл/кросоувър/трашкор група Lab for Madness от Враца. Втората вечер се изявиха врачанската траш метъл група Mass Confusion, столичните банди Група 59, Гранулом и Axecutor, бившият вокал на рок група Ахат Звездомир Керемидчиев - Звезди и неговата най-нова формация Аналгин, както и сръбската speed/thrash metal band Speed Merchants от Ягодина, Поморавието.

Музикалната проява отново се осъществи с финансовата подкрепа на Община Мездра, а главен организатор бе Райна Ангелова - Хубавата Джижи. В рамките на благотворителната кампания „На крачка от щастието” по време на фестивала бяха събрани средства за лечението на Ирена Дойнова от Мездра и Снежана Петкова от София. Понеже дарителската инициатива за Ирена вече приключи, събраните около 600 лв. бяха преведени по сметката на Снежана.

Като съпътстваща инициатива на паркинга пред ж. п. гарата се проведе Stunt Riding - демонстрации на каскадьорско каране на мотоциклет, които събраха рокери от различни краища на България. Любителите на високите скорости можаха да се насладят на майсторското управление на двама от водещите стънт състезатели у нас: Стефан Стефанов - Стефа и Стефан Петров от Мото клуб „Стънт България”.


Коментари2014-06-03 15:23:06