В Криводол отбелязаха Деня на славянската писменост

В Криводол отбелязаха Деня на славянската писменост

С празнично шествие и концертв Криводол отбелязаха Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост – 24 май. Празникът бе организиран от НЧ „Н. Й. Вапцаров-1924”и СОУ „Св. св. Кирил и Методий”.

Празничният ден започна в двора на училището, където с тържествена церемония бе открита обновената сграда на учебната работилница. Лентата прерязаха кметът на Община Криводол Петър Данчев и директорът на училището Лиза Каролова, които поздравиха учители и ученици с новата придобивка и предстоящият празник – 24 май. Водосвет за здраве и благополучие отслужи отец Николай. Ученици от професионалната паралелка „Производство на мебели” получиха сертификати за завършена практика, които бяха връчени от кмета Петър Данчев.

Сред гостите бяха Дияна Милетиева – заместник-кмет на Община Криводол, Анелия Николова – Секретар на общината, Митонка Червеняшка – РИО Враца, представители на Центъра за кариерно ориентиране – Враца.

С тържествено шествие, под звуците на духова музика, ученици, учители и гости преминаха през централната улица на града. Шествието завърши на площада пред читалището. Тук в салона на читалището празникът продължи с концерт, посветен на Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост. За пореден път екипът на читалището доказа своята всеотдайност и професионализъм. Спектакълът изправи на крака публиката, която бурно аплодираше изпълненията на участниците.

След края на концерта кметът Петър Данчев даде стилен коктейл за учителите по повод предстоящия празник.


Коментари2014-05-22 15:32:47