В Бутан откриха алея "От ученици-за ученици"

В Бутан откриха алея

„От ученици–за ученици“ - това е мотото на проекта “Ученическа алея“ реализиран  изцяло от възпитаниците на ПГпо СС“Христо Ботев“ -Бутан по проект „Система за кариерно ориентиране в ученическото образование” по НП „Развитие на човешките ресурси”

Гости на тържественото откриване бяха Сийка Николова и Николай Ценов от кариерен център РИО Враца. Учениците ги посрещнаха по стар български обичай с питка и сол. На 29април алеята беше открита с официално прерязване на лентата.

В учебната база на ПГСС учениците прекарват голяма част от времето си, заети  с провеждане на часовете по учебна практика. От месеци се обсъжда идеята  за направа на беседка и алея, която да води към нея. С това си начинание са положени основите в оформянето на зоната за отдих и релакс след практическите учебни занятия. Доста се потрудиха учениците в почистването и подготовката на терена. Идеите следваха една след друга и всички бяха реализирани. Тънкият изкоп за алеята е постлан със ситен пясък и трошен камък, ограничена е с речни камъни, които учениците задружно събраха. Глория, Райна,Силвия и Сашо от XI клас бяха двигателят на групите. Силвия оплете кошницата, в която се посадиха цветя. Момичетата от 10 клас превърнаха износени тракторни гуми в цветарници, а момчетата усърдно работеха над беседката Дванадесетокласници не останаха по-назад с инициативите. Цецко и Марио решиха да направят ремонт на кабинета по селско стопанска техника. Всеки от учениците вложи по нещо от себе си и резултатът е налице – отремонтиран  кабинет и оформена алея с цветни групи, около която тепърва ще се наслагват нови и нови идеи.

 

 

 




2014-04-30 13:57:18