Завърши кампанията „Дари книга спаси духовността” в Бутан

Завърши кампанията „Дари книга спаси духовността” в Бутан

Дарителската кампания „Дари книга спаси духовността” и инициативите в библиотеката на НЧ „Заря-1911” –Бутан - „Отворени врати на библиотеката” и „Библиотекар за един ден” приключиха в края на април.

С тези инициативи библиотеката фокусира своето внимание върху детето читател/потребител и всички възможности за откриване и развиване на неговите способности, таланти и дарования, като  дава възможност за запълване на времето между училище и семейство. Формирането на умения у децата да търсят и намират необходимата им информация е непрекъснат процес, който изисква редица знания и практика в тази посока. Научават се сами да избират интересно за тях четиво, чрез познаване елементите на книгата – заглавна страница, съдържание, предговор, анотация и илюстрации. Непрекъснатият процес на възпитаване на децата в любов към книгата и четенето за цял живот е основната задача на читалищния библиотекар. Придобиването на повърхностни библиотечни знания  дава на децата увереност за самостоятелно използване на различни източници на информация. Така те пълноценно усвояват знанията по различните учебни дисциплини. За да се привличат младите хора в библиотеката и да стане за тях привлекателно място е необходимо да се въведат нетрадиционни и атрактивни форми. Всички   ученици от първи до осми клас от ОУ „Св.св.Кирил и Методий”-Бутан и  учениците от ПГСС „Христо Ботев” влязоха в читалищната библиотека през този месец, а четири деца бяха инициаторите в „Библиотекар за един ден”, като работиха заедно с читалищния библиотекар.

Инициативата приключи с посещение от най-малките –групите на ЦДГ”1 юни”, които са бъдещите читатели и потребители на библиотеката.

Ръководството на читалището благодари на директорите и учителите на учебните заведения в с.Бутан за разбирането и подкрепата.

 

 




2014-04-29 16:30:13