Благородна кауза обедини десетки жители и гости на Мездра

Благородна кауза обедини десетки жители и гости на Мездра

Благотворителен концерт под наслов „На крачка от щастието” се състоя в навечерието на Възкресение Христово в Мездра.

Пред над 250 зрители на сцената в Дома на железничаря се изявиха Представителният танцов ансамбъл с р-л Мирослав Аспарухов, Детският танцов състав „Мездренче” с р-л Йоанна Аспарухова, Вокална група „Wings” с р-л Тони Яшова, както и други млади певчески таланти от Детския комплекс. Концерта уважи с присъствието си кметът Иван Аспарухов. От продадените билети бяха събрани 1162 лв. Парите са внесени по сметката на Ирена Дойнова (35 г.), която спешно се нуждае от средства, за да си направи ортопедична операция за удължаване на левия й крак.

Концертът е поредната инициатива на facebook групата„На крачка от щастието”, създадена преди време от Райна Ангелова, Цветослав Иванов, Десислава Младенова и Ина Герасимова. Впоследствие към нея се присъединиха десетки хора от различни поколения. По случай 8 март и Великден бяха организирани два базара за продажба на бижута, картини, книги, детски играчки и пр., в които бяха събрани 1600 лв.

С решение на Общинския съвет Община Мездра подкрепи благородната кауза с 3000 лв. Същата сума дари и столичната фирма Марвена ООД. Спелеоклуб - Мездра се включи в кампанията като спретна за любителите на силни усещания „алпийски тролей”: екстремно спускане с въже от покрива на хотел „Родина” до градския площад. В атрактивната проява бяха събрани 666 лв. Благотворителен базар имаше и в ЦДГ №1, където работи майката на Ирена: децата от забавачницата и нейните филиали в Брусен, Боденец и Върбешница боядисваха великденски яйца и засадиха саксии с кактуси и така добавиха още 600 лв. за каузата.

Събраната сума досега е 12 662 лв., а операцията струва 30 000 лв. Парите трябва да бъдат набавени до края на май, за да може между 16 и 20 юни Ирена да бъде оперирана в Научния център за възстановителна травматология и ортопедия „Акад. Изизаров” в руския гр. Курган. Банковата сметка, на която може да дарите средства, е: IBAN BG37RZBB91551004426064, BIC RZBBBGSF.

 

 
2014-04-22 09:38:38