Самодейци от с. Пудрия с празничен концерт на Велика събота

Самодейци от с. Пудрия с празничен концерт на Велика събота

Самодейците от читалище „Просвета 1921“ в с. Пудрия превърнаха Велика събота в истински общоселски празник. Въпреки обилния дъжд, млади и стари се бяха събрали заедно да боядисат яйцата, да попеят и потанцуват.

В шаренето на яйцата най-активни бяха хлапетата, които предварително бяха приготвили всичко необходимо, за да сътворят пъстри перашки и оригинални шарки. В нелекото занимание се включиха и гостите – Цветомира Димова – общински председател на ДПС – Криводол и активисти на организацията.

Председателят на читалището и ръководител на самодейния състав Димитрина Ангелова откри празничния концерт, като напомни на децата, че инициативата „Маратон на четенето“ продължава и им подари малки книжки.

Читалището получи специален подарък от Общинската организация на Движението за права и свободи в Криводол – озвучителна уредба на стойност 1 200 лева. Дарението бе връчено от Цветомира Димова, която подари и луксозен албум, като пожела на самодейците да го запълнят с фотоси от сценични изяви. Активисти на Движението раздадоха и великденски козунаци на присъстващите.

Изпълненията на самодейците превърнаха дъждовния ден в слънчев празник. Салонът ехтеше от аплодисменти в продължение на повече от 3 часа.

Празникът приключи с награждаване на участниците във Великденската изложба, след което се изви кръшно хоро.


Коментари2014-04-22 09:16:20