Много отличия в конкурса „Нашето зелено бъдеще”

Много отличия в конкурса „Нашето зелено бъдеще”

В навечерието на Великден, на 15 април 2014 г., се състоя празникът по повод финала на ежегодния конкурс „Нашето зелено бъдеще”, организиран от ДП „Радиоактивни отпадъци”.

В седмото издание на събитието се включиха 450 деца от Община Козлодуй, които представиха 85 творби, създадени индивидуално или в творчески екип.

През тази година най-оспорвано беше състезанието между най-малките участници – децата в категория 5-6 години, където първата награда беше присъдена на подготвителна 4-та група от ОДЗ „Мир”, Козлодуй. Композицията, представляваща стилизирано лого на ДП РАО, изработено от бели яйчени черупки със зелени житни кълнове, спечели и наградата на изпълнителния директор на предприятието – г-н Дилян Петров. Журито, с председател София Атанасова, отреди и няколко различни специални отличия – за мащабен проект, за интересна интерпретация на темата, за „голямо постижение на малък колектив”. Първокласничката Даяна Игнатова и четвъртокласникът Мартин Стефанов – и двамата от ОУ „Хр. Ботев, с. Гложене, станаха носители на първа награда за индивидуално участие в своята възрастова група. С награда за дебют в конкурса бяха удостоени и деца от с. Софрониево, което за първа година се включва в събитието.

С всички детски творби бе подредена изложба. Отличията бяха връчени на специално организирано тържество от зам. изпълнителния директор „Финанси, администрация и сигурност” – г-жа Маргарита Коркинова. Тя благодари на всички малки участници – за вложените труд и талант, на техните родители и преподаватели – за оказаната на децата подкрепа, и потвърди ангажимента на ДП РАО да продължи традицията на конкурса, като принос за насърчение на творческите дарования и въображението на децата от района на град Козлодуй.


Сн.1
Сн.2

Коментари2014-04-16 14:41:46