Енергетици засадиха 40 дръвчета в чест на юбилей

Енергетици засадиха 40 дръвчета в чест на юбилей

Точно 40 дръвчета засадиха служителите на АЕЦ „Козлодуй” днес в местността край спортния комплекс в града. Инициативата, в рамките на седмицата на гората е първото от мероприятията по повод 40-годишнината на атомната централа. Акцията, под мотото „40 години в зелено” е символичен израз на последователността в грижата на АЕЦ за околната среда.

Официален старт на залесяването поставиха изпълнителният директор на АЕЦ „Козлодуй” Иван Генов и кметът на Общината Румен Маноев, които посадиха първите две фиданки.

„За мен това е един добър ден за Козлодуй, той ще остане и дълги години след като ние си отидем. Искам да пожелая на града, докато атомната централа работи, тук да има много голяма гора от дървата, посадени от хора, чиито живот е преминал в Козлодуй, обяви Иван Генов.

В залесяването се включиха и зам. изп. директор на АЕЦ Александър Николов, зам.-председателят на Международния съюз на ветераните от атомната енергетика Евгений Акимов, кметът на Община Мизия – д-р Виолин Крушовенски, кметовете на Бутан и Гложене Ивайло Иванов и Петко Петков и кметът на Хърлец Огнемир Симов, представители на българския Съюз на ветераните в ядрената индустрия, Сдружение “Жените в ядрената индустрия – WiN България”, Българско ядрено дружество, Клуб на пенсионера и Клуб “История” към АЕЦ, млади специалисти от атомната  централа.

Водещ на проявата бе Митко Янков, дългогодишен директор “Безопасност и качество” в атомната централа, сега председател на Съюза на ветераните в ядрената индустрия – България.

Символично фиданки посадиха и екс-шефовете на атомната централа Кирил Николов и Иван Гризанов.


Сн.1
Сн.2
Сн.3

Коментари



2014-04-08 16:07:49