Обновяват болницата в Бяла Слатина с още 190 хил. лв.

Обновяват болницата в Бяла Слатина с още 190 хил. лв.

След като през 2013 г. общинската поликлиника в Бяла Слатина бе обновена с 210 хил. лв. по проект „Красива България”, то през тази година в лечебното заведение предстои реализиране на втори проект от министерската програма.

Това стана ясно от прокуристът Николай Димов.

Проектът е на стойност 190 хил. лв. и предвижда обновяване на две от крилата на болницата. Ремонт е предвиден да се извърши в отделението по образна диагностика, в неврологичното и детското отделение, както и в лабораторията. „Дейностите се очаква да стартират най-късно през юни,  на следващ етап ще стартира и ремонт на основната сграда”, потвърди Димов. Той определи изминалата 2013 г. като добра за болницата и обяви, че дружеството няма задължения. „Старият дълг от около 200 хил. лв. е погасен”, обясни Николай Димов. Той изтъкна, че тази година в бюджета си Община Бяла Слатина е предвидила 300 хил. лв., предназначени за болницата.

През 2013 г., лечебното заведение се е сдобило и с доста нова апаратура – апарат за хемодиализа, нова диагностична и реанимационна апаратура, подменена е системата за обратна осмоза. Закупени са нова операционна лампа и операционна маса, апаратура за ЕМГ, нов хематологичен анализатор. През изминалата година МБАЛ „Бяла Слатина” се сдоби и с нов автомобил, с който се извозват болните на хемодиализа.

Болницата разполага с 11 отделения, които се обслужват от общо 170 души персонал.

По случай празника на здравния работник, от ръководството на МБАЛ „Бяла Слатина” са подготвили коктейл за всички свои служители. „Обръщам се към семействата и близките на медиците, и лично към всички здравни работници. Поднасям им извинение за това, че те често отсъстват от дома и едновременно им благодаря, за това, че са избрали тази благородна професия”, пожелава Димов на всички свои служители.

 

 

 


Коментари



2014-04-07 16:00:34