В Мездра отвори врати полигон за обучение на кучета

В Мездра отвори врати полигон за обучение на кучета

На 1 април в Мездра официално отвори врати полигон за обучение на кучета. Той се намира в парка над гимназията, изграден е върху общински терен с площ 1 дка и е оборудван със съоръжения за работа с кучета по общо послушание и спорт (dog agility training).

Похвалната инициатива за направата на полигона е на 30-годишния собственик на домашен любимец Христо Иванов, който се грижи за отглеждането на американския питбул Хермес. Идеята срещнала разбиране от страна на кмета на общината Иван Аспарухов. Христо и група младежи, ученици в СОУ „Иван Вазов”, начело с Явор Георгиев (XI клас) и Валентин Иванчев (IX клас), които също имат домашни кучета - мини лабрадора Тайра и самоеда Джоли,почистили занемарения терен от храсти и боклуци. С материално-техническата помощ на Община Мездра и активното съдействие на Общинско предприятие „Чистота” полигонът за обучение на кучета е завършен в навечерието на първа пролет.

До него са изградени спортен Streetfitnes с монтирани гимнастически уреди (лостове, успоредка и халки) и детска площадка. Освежена е и зоната за отдих. По време на лятната студентска бригада ще бъде асфалтиран пътят към полигона и довършена лекоатлетическата алея за бягане в градския парк.    

Новата придобивка бе осветена от енорийския свещеник Данаил Цинцарски навръх празника на ОбП „Чистота”.     


Сн. 1
Сн.2
Сн.3

Коментари



2014-04-01 15:33:15