Кметът на Криводол стана кръстник

Кметът на Криводол стана кръстник

В смесена I-II група при ОДЗ „Славейче” в Криводол, със старши учител Дамянка Ангелова и младши учител Гергана Стоянова, се проведе празник  по случай  „Именуване на групата“.

Групата вече носи името „Детелинки”.

Кръстници станаха Петър Данчев - кмет на Община Криводол, Дияна Милетиева- заместник кмет и Миглена Докова – родител.

Сред гостите на тържеството бяха Красимира Ангелова- главен експерт „Образование” към община Криводол, Лилия Кирилова- директор на детското заведение, учители.На събитието бяха поканени да присъстват и родителите, които въодушевено аплодираха изпълненията на своите деца.

За да отбележат подобаващо тържествения момент на именуване на групата си, малчуганите рецитираха стихове и показаха завидни умения, както в народните, така и в модерните танци.От своя страна кръстниците отправиха своите най-добри пожелания към децата, като им пожелаха да бъдат здрави, умни, добри и с гордост да носят името „Детелинки”. Децата бяха поздравени и от директорката на детската градина Лилия Кирилова.

Под съпровода на песента „Детелини”, която стана химн на групата, кръстниците поднесоха питка и торта във формата на детелина. Освен това те  подновиха интериора в групата с нови масички, столчета и много играчки. Кметът на общината Петър Данчев и децата заедно разрязаха празничната торта.

Децата зарадваха гостите с подарък медальон във формата на детелина, като им пожелаха по-често да се срещат с тях на подобни емоционални мероприятия.
2014-03-26 09:45:48