Откриха новата спортна зала в Оряхово

Откриха новата спортна зала в Оряхово

В събота бе официално открита новата спортна зала по бадминтон „Арена Оряхово” в община Оряхово.

Ден по-рано лично председателят на ГЕРБ Бойко Борисов разгледа новата придобивка и поздрави кмета на Оряхово Росен Добрев за доброто начинание и възможността, което се дава на талантливите деца.

Залата е построена по проект по Програмата за развитие на селските райони и е на стойност 700 000 лева. Проектът е спечелен от Спортен клуб по бадминтон „Оряхово 80” с помощта на Добрев, похвали се пред в. „Враца днес” треньорът на клуба Койчо Станев. Той сподели, че спортната зала е с четири отделни корта, на които могат да тренират над 30 деца, а седящите места са 80.

 След построяването на залата, новооткритият клуб е одобрен за домакин на Държавния личен шампионат за ветерани по бадминтон от 28 до 30 август. На 7 март там ще се проведе и областно ученическо първенство, а от 15 до 19 април в новата зала ще се играе международен турнир. В залата Борисов разговаря с жители на Оряхово, които го поздравиха и го помолиха за помощ, за подобряване на окаяната пътна мрежа в общината. В отговор Борисов обясни, че ако ГЕРБ отново спечели, ще направи и пътищата до и в Оряхово, за да може в залата да се провеждат и международни турнири, както и да се подобри начинът на живот на хората в Оряхово и в цялата област. В допълнение, кметът Добрев припомни, че по-голяма част от пътищата в Оряхово са от второкласната републиканска пътна мрежа и точно те са в трагично състояние, а общинските се поддържат и сега има спечелени проекти, с които ще се ремонтират.

„Колкото повече напрежението нараства в България, толкова по-тежки ще са последиците. Виждате в Украйна до къде доведоха държавата. Това няколко пъти им го казваме вече. Но те са решили, тези 500 млн., където са заделили, да ги откраднат, и затова им трябва да сменят и Сметната палата, за да няма кой да ги контролира”, каза Борисов. Другото, което заяви експремиерът бе, че като ходи в подобни градчета, като Оряхово вижда колко са износени „енергийната ефективност, можеше оттук да почне, защото това не само намалява разходите, а променя и облика на града. И инфраструктурата, и всичко останало. Така че, за съжаление, маса пари се харчат за неща, които не донасят никаква придадена стойност, а всъщност, за да има някакъв просперитет, трябва да се гради”.

Очаква се в скоро време да бъде възстановен и клуба по борба в Оряхово, като от 1 март да могат да започнат тренировки и там. След посещението си в залата Борисов се срещна с активистите на ГЕРБ в региона.

Той заяви, че ще обявят листата си на 6 март в Дъблин, като до конгреса на ЕНП в ирландската столица ще паднат всички въпросителни около кандидатите на партията за евродепутати. Борисов издаде, че досега със сигурни места в нея са бившият министър на еврофондовете Томислав Дончев и евродепутатът Владимир Уручев, които имат най-много номинации.
2014-02-21 17:18:14