Тържествена сесия за празника на Мизия

Тържествена сесия за празника на Мизия

На 13 февруари, денят в който преди 44 години бившето село Букьовци става град Мизия с Указ № 344 на Държавния съвет на България, в емблематичната сграда на старата община, в която сега е обособен Туристически информационен и експозиционен център, се състоя тържествено засезание на Общинския съвет.

Пред централния вход на сградата лентата прерязаха кмета на Община Мизия д-р Виолин Крушовенски, председателят на ОбС Диана Вичева и общинският съветник Димитър Дахлев, непосредствен участник в събитията по обявяването на града.

След като разгледаха подредените в залите експозиции, свързани с археологията, историята, бита, учебното дело и културата на Мизия и селищата от общината, съветниците проведоха 36-тото си редовно заседание в заседателната зала на центъра. При откриването му д-р Крушовенски поздрави всички с рождения ден на града и показа един уникален експонат- летописната книга на Мизия, започната на 13.02.1970 г. с подписите на Тодор Живков, Иван Абаджиев, секретар на ОК на БКП и Кръстьо Балевски, председател на ОНС-Враца.

В дневния ред на сесията бяха обсъждани въпроси свързани с приемане на бюджета за 2014 г., промяна в наредби на ОбС, информация за работата на полицейския участък и др.

Единодушно беше гласувано предложението на Димитър Дахлев, възнагражденията на общинските съветници за 2014 г. да не бъдат увеличавани, а да запазят досегашното си ниво.

Галина Йолкова




2014-02-17 15:02:06