Мездра с грамота от "Да изчистим България за един ден"

Мездра с грамота от

Община Мездра бе отличена с грамота за принос в миналогодишната Национална кампания „Да изчистим България за един ден”, която се проведе в цялата страна по инициатива на Би Ти Ви. Отличието получи на специална церемония във Враца инж. Галина Иванова, ст. специалист в Общинската екологична инспекция. Грамотата се дава за постигнати добри резултати и голяма активност в доброволната акция. Със събраните и извозени 77 тона твърди битови отпадъци Община Мездра се нарежда на второ място по количество сред 10-те общини в нашата област. Първа е Община Враца със 441 т., а трета – Община Мизия, с около 43 т.

Врачанска област като цяло е един от най-добре представилите се региони в кампанията, с двойно по-висока активност в сравнение със средната за страната. През 2013 г. в акцията са се включили 18 826 доброволци или близо 10% от жителите на областта, което е сред най-високите не само у нас, но и сред всички страни, участвали в световната инициатива „Let’s Do It World”. На 20 април – деня на голямото почистване, в региона са събрани 692 т отпадъци и са премахнати 139 нерегламентирани сметища и 28 замърсени зони.

Тазгодишната кампания „Да изчистим България за един ден”ще се проведе на 26 април. Община Мездра ще се присъедини към инициативата за трети пореден път.


Коментари



2014-02-10 16:24:37