Румeн Маноев: „експертността” на правителството се оказа партийност

Румeн Маноев: „експертността” на правителството се оказа партийност

Кметът на Община Козлодуй Румен Маноев направи обръщение към жителите на общината, недоволен от факта, че Козлодуй не получи никакви пари от разпределените от правителството средства за устойчиво развитие на регионите.

Общината кандидатства с два проекта – за възстановяване на елементите на улично пространство на улици „Христо Ботев” и „Радецки” със стойност 1 078 393, 20 лева с ДДС и за пълнен ремонт на ЖК-3-Юг. Въпреки спазването на критериите и правилата нито един от проектите не получава финансиране. „Очевидно „експертността” на правителството се оказа, че всъщност е партийност”, се казва в обръщението на Маноев. Той дори заявява намерение да напусне УС на Националното сдружение на общините. Според него то е ненужен орган, без всякакво влияние, което съвсем не защитава интересите на членовете си.

По този повод в ранните часове днес кметът на Козлодуй организира среща с граждани, интерес към която обаче, не бе проявен. Срещата, на която Маноев бе решил да отговаря на всички наболели въпроси, свързани с бъдещето на общината и открито да се коментира и обсъди, решението на правителството уважиха само двама козлодуйчани. Може би ранния сутрешен час отказа жителите да проявят своята гражданска активност и смело изразят своята позиция.

Маноев завърши срещата с апел към гражданите, „да проявяват по-често своята активност”. Той подчерта още, че общината не е отделна от гражданите институция и изрази надежда, че обществото, ще насочи справедливото си възмущение, към така наречените „компетентни институции, в конкретния случай Министерството на финансите“.


Коментари



2014-02-10 16:18:04