„Фършанги“ ще залюлее отново Бърдарски геран на 1 март

„Фършанги“ ще залюлее отново Бърдарски геран на 1 март


 


За четвърти път фестивалът, който събира банатски българи от близо и далеч, както и техни приятели католици и представители на други вероизповедания от съседните градове и села, ще залюлее Бърдарски геран в последните дни преди навлизането във Великия пост. На 1 март столицата на банатските българи в България ще посрещне всички желаещи да се повеселят и да се потопят във вълшебството на карнавала.

Отново ще има богат базар, в който всеки може да предложи своите произведения. Ще намерите специалитети на банатската българска кухня, кукли, облечени в банатски носии, различни изделия от майстори-занаятчии, не само от банатската общност, но и от други населечени места.

 

Ще има изненади от банатските българи от село Асеново, които този път ще участват с доста голяма група, банатските българи от Гостиля също ще се включат с нестихващия си ентусиазъм, а домакините от Бърдарски геран вече стягат костюми и хумористични изпълнения за концерта,който ще последва след шествието по улиците.Поканени са и читалищата от община Бяла Слатина, някои от които вече са участвали в карнавала като читалището от село Търнава с духовата им музика.

Карнавалът ще започне в 10 ч. с посрещане на групите и организиране на шествието. В 10:30 маскираните участници и всички останали тръгват по улиците на Бърдарски геран в традиционното шествие, което с музика, песни и закачки ще внесе много емоции не само за участниците, но и за зрителите. Веднага след  шествието, което ще завърши на площада, следва хумористичен концерт в салона на НЧ „Съединение-1923“ – с. Бърдарски геран. В него зрителите ще бъдат изненадани от нетрадиционните идеи, участниците и хумора, който ще блика от всяко едно изпълнение.

Заповядайте на карнавалния фестивал „Фършанги“. Нека вашите идеи за персонажи в карнавала да допринесат за вълшебството му, а доброто настроение да изпълва сърцата и да прелива в усмивките!
2014-01-30 14:59:07