Ремонтират спортната площадка в мездренската гимназия

Ремонтират спортната площадка в мездренската гимназия

Спортната площадка в мездренската гимназия ще бъде реконструирана напролет. Това стана възможно след като със съдействието на Община Мездра Хандбален клуб „Локомотив” кандидатства с проекта „Текущ ремонт на спортната настилка на спортната площадка в двора на СОУ „Иван Вазов”, който бе одобрен за финансиране от Министерството на младежта и спорта (ММС). Договора подписаха спортният министър проф. Мариана Георгиева и председателят на УС на клуба Любен Костов.

Проектът предвижда на мястото на съществуващите сега две хандбални игрища да бъдат изградени три лекоатлетически сектора (лекоатлетическа писта, сектор за висок скок и сектор за дълъг и троен скок) и две спортни площадки (хандбална и за тенис на корт). Обновеното съоръжение с площ около 3 000 кв.м. ще бъде изпълнено на две нива: на по-високото ще се намира секторът за дълъг и троен скок, а на долното - пистата за лека атлетика, секторът за скок на височина и двете игрища.

Хандбалната площадка (1) е със стандартни размери 40х20 м, а тенис кортът (2) - 23,77х10,97 м, разчертани съгласно изискванията на IHF и ITF. С цел по-добро визуално възприемане двете игрища са отделени цветово в червено и зелено. За онагледяване на спортните прояви ще бъде монтирано подвижно електронно табло.

Лекоатлетическата писта (3) е кръгова, с три коридора, обща дължина по първи коридор 185 м и стандартна ширина съгласно изискванията на IAAF, като правият участък ще бъде разчертан за дисциплината 60 м спринт.

Секторът за висок скок (4) включва зона за засилване във формата на полукръг, зона за отскок и зона за приземяване (скочище с максимални размери 6х4 м).

Секторът за дълъг и троен скок (5) ще има два коридора за разбег с минимална дължина 45 м, три дъски за отскачане и зона за приземяване (пясъчник, ограден с бетонов бордюр).

Проектът е на обща стойност 316 306 лв. 90% от тях (или 284 675 лв.) са целеви средства, предоставени от ММС, а останалите 10% (31 630 лв.) е длъжен да осигури ХК „Локомотив” - Мездра.

Ремонтът на спортния комплекс трябва да приключи за 60 дни - от 1 април до 30 май т. г.


Коментари



2014-01-29 14:51:57