Откриха пенсионерски клуб в Краводер

Откриха пенсионерски клуб в Краводер

Един от хубавите празници – Бабинден, който се отбелязва на 21 януари избраха хората от третата възраст в с. Краводер, за да открият официално пенсионерския клуб „Златна есен”, находящ се в сградата на кметството.

На откриването присъстваха кметът на Община Криводол Петър Данчев, кметът на с. Краводер Илия Перчинков, представители на общинската администрация, много жители на селото.

Пенсионерският клуб бе осветен отОтец Василий, който отслужи водосвет за здраве и благополучие.

Приветствия към жителите и гостите, с пожелание за  здраве, щастие и много радостни поводи за честване и празници в клуба отправиха Петър Данчев и Илия Перчинков. Двамата прерязаха лентата на пенсионерския клуби по стар български обичай бе плиснато менче с вода.

Възрастните хора посрещнаха с огромна благодарност подаръка на кмета на общината Петър Данчев, който ги зарадва с плазмен телевизор.

 Жителите и гостите на селото бяха поздравени от групата за народни песни „Росен здравец”  към местното читалище. С проявата бе почетен и един от най-тачените празници в българския обреден фолклор - Бабинден. Самодейците пресъздадоха древния български обичай Бабуване.

Празникът продължи с почерпка.




2014-01-21 16:03:34