Триметрова сурвачка получи кметът на Оряхово

Триметрова сурвачка получи кметът на Оряхово

В навечерието на 14 януари – ромската Нова година, Росен Добрев – кмет на община Оряхово получи огромен по своите мащаби подарък, изработен от децата от ПИГ към СОУ „Христо Ботев” с ръководител Тошко Цонков. Триметровата сурвачка, учениците заедно със своя ръководител посветиха на 100 годишния юбилей на училището си и с нея сурвакаха кмета за добруването на общината и с пожелание всичко, случващо се в оряховската община да е голямо и съизмеримо с рекордите на Гинес.

 Своя подарък господин Добрев получи в навечерието на Банго Василий на тържество, подготвено от клубовете „Театрално ателие”, „Етнофолклор”  „Артателие”, „Моите и твоите приказки” и „Млад репортер”, работещи по проект „Заедно творим красота– театралното изкуство като форма за интеркултурно образование” по проект на община Оряхово към ЦОИДУЕМ с ръководител Христинка Цонева. За своя труд, творческовдъхновение и талант децата и гостите бяха почерпени от общинската администрация. Не липсваха и типични кулинарни изкушения, а в баницата се оказа, че за всички имаше късмети.
 Събитието бе уважено и от Петя Еленкова – гл. експерт „Образование”, д-р Евгения Найденова – директор  на ИМ, Деница Петрова-ИМ, Васил Янев – медиатор, родители, учители, общественици.


Коментари2014-01-15 11:51:15