Деца пресъздадоха магията на времето между старата и новата година

Деца пресъздадоха магията на времето между старата и новата година

Пет са групите по проект „Успех” – „Да направим училището привлекателно за младите хора” – по който работят и през тази учебна година в начално училище „Христо Смирненски” в Бяла Слатина.

Клубовете „Здравец” с ръководител Йовка Рашева, „Малки творци” с ръководител Юлия Александрова, „Пъстър свят” с ръководител Полина Петкова-Данова, „Аз и моето здраве” с ръководител Вероника Емилова, и ателието „Млад приложник” с ръководител Ваня Стоянова, развиват знанията и уменията на малките възпитаници на школото в интересни часове и занимания, като съчетават любознателността на децата с техните желания и наклонности.

В навечерието на коледните празници в просторната столова на училището участниците в групите „Пъстър свят” и „Млад приложник” представиха част от изработеното - празнични картички и предмети, заедно с идеи за коледна украса. Съпричастни на събитието бяха и родители на децата, техни близки и приятели. Всеки посетител получи дипляна с информация за клуба и ателието и картички с коледни и новогодишни пожелания. Около красивата елха, поставена в центъра на сцената, се събраха участниците в клуба „Малки творци”. В техния спектакъл място имаха Старата и Новата година, Владетелката на времето и нейните четири виелици, седемте джуджета, снежинките и любимите приказни и анимационни герои, като Хитър Петър и Мики Маус, коледарите. Всички те пресъздадоха с думи и благопожелания, с танци и песни „Магията на времето” – такава, каквато е тя в представата на най-малките. За тях чудесата се случват, когато добротата и веселието вървят ръка за ръка, когато хората се грижат един за друг и си помагат.

Участниците в програмата и гостите на тържеството се почерпиха с домашно приготвени лакомства и сладкиши. Те също бяха аранжирани красиво върху коледна трапеза.  

 

Цвета СТЕФАНОВА




2014-01-14 16:47:52