По нетрадиционен начин посрещнаха Новата година в Мездра

По нетрадиционен начин посрещнаха Новата година в Мездра

По нетрадиционен начин посрещнаха 2014 година жителите и гостите на Мездра. Малко след полунощ на покрива на хотел „Родина” кацнаха „Par Avion” и се приземиха на градския площад „България” Дядо Коледа и Новата година. В ролята на добрия белобрад старец успешно се превъплъти младият спелеолог Мартин Митев, а на Новата година - чаровната репортерка в Кабелна телевизия „Интер Сат” Рени Нинова, която поздрави събралото се множество.

Идеята за нетрадиционното посрещане на Новата година бе на председателя на Общинския съвет Делян Дамяновски, който е основател и пръв председател на Спелеоклуб - Мездра, а за реализирането на оригиналната инициатива се погрижиха местните пещерняци под наставничеството на Спелеолога на годината Ангел Велчов.

Малко преди тържествения дванайсети час приветствие към гражданството по случай настъпването на Лето Господне 2014-о след Христа отправи кметът на общината Иван Аспарухов.

За празничното настроение на мездренци в новогодишната нощ допринесоха също Новаченската духова музика с ръководител отец Васил Николов и ефектната заря, която по нищо не отстъпваше на тази в столицата на Обединените арабски емирства Дубай, намерила място в Книгата на рекордите на Гинес.


Коментари2014-01-03 10:34:04