Да се потопим във вълшебството на Коледа

Да се потопим във вълшебството на Коледа

На 19 декември във връзка с честване на коледните празници в община Бяла Слатина, участие взе ПАГ "Никола Йонков Вапцаров" със спектакъла "Коледно настроение", под ръководството на  инж. Бистра Тодорова и Галина Ангелова.

Спектакълът протече като приказка, чийто автор е българският народ. Учениците показаха, че са съхранили духът на празника, както и вярата в идното добро. В приказката от миналото обичаите са живи, а думите звучат така, както са звучали преди стотици години. Участва също танцовият състав към училището с ръководител Александър Бонев. "Песен за Българката" изпяха Латинка Цветанова и Агнес Рашкова. Музикантите от "Алберто Бенд" изпълниха право хоро, в което се включиха всички участници в спектакъла и много граждани.Мотото на представянето беше: " Да се потопим във вълшебството на Коледа! Да научим нещо ново! Да разкажем нещо старо!"

Учениците и учителите от ПАГ "Никола Йонков Вапцаров" пожелаха Коледата да бъде в сърцата на всички, коледния дух да бъде в душите ни, коледното вълшебство да съпътства делата ни!

 
2013-12-20 09:53:17