Митко Ценов за 4-ти път "Спортист на годината" на Община Мездра

Митко Ценов за 4-ти път

Европейският вицешампион по кроскънтриза младежи до 23 г., участник на Световното първенство по лека атлетика в Москва, балкански шампион на 3000 м с пр. и национален рекордьор в тази дисциплина за младежи Митко Ценов (СК Атлет) единодушно бе определен за Спортист №1 на Община Мездра за 2013 г.

Подгласник на Митко в традиционната анкета стана неговият треньор Йоло Николов (СК Атлет), балкански шампион по маратон за мъже, участник на Световното първенство по крос кънтри и на Европейския отборен шампионат, носител на 5 златни медала от държавните първенства в „царицата на спортовете. На трето място се нареди тяхната съотборничка Милица Мирчева (СК Атлет), национална рекордьорка на 5000 м за девойки ст. в-ст, петкратна държавна шампионка, участничка на Световното първенство по крос кънтри и на Европейския шампионат за девойки. В десетката на най-добрите спортисти влязоха още Иван Попов (СК Атлет),  Милка Михайлова (КЛА Вирен) Александър Йотовски (СК Атлет), Николай Иванов (СК по борба Скала’2011 - Зверино), Тихомир Костов (СК Атлет), Иван Редовски (ФК Локомотив 2012) и Никола Кръстев (ХК Локомотив).

Треньор на годината, също за рекордния четвърти поред път, стана националният състезател в средните и дългите бягания Йоло Николов, под чието ръководство през 2013 г. лекоатлетите от СК Атлет спечелиха една вицеевропейска шампионска титла, 2 златни и 1 сребърен медали от Балканските първенства, 23 шампионски титли, 11 сребърни и 7 бронзови медала от Държавните първенства, както и десетки отличия от международни турнири, шосейни пробези, кросове и планински бягания.

За отбор на годината бе определен представителният тим на ФК Локомотив 1929 (Мездра), носител на Купата на Аматьорската футболна лига за 2013 г., класирал се за финалите на Европейското железничарско първенство в Москва.

На церемонията, която се организира за 13-та поредна година, бях връчени и три специални награди: на треньора по лека атлетика Борис Воденичаров, наставник на националния състезател в дисциплината тласкане на гюле Георги Иванов - за популяризиране името на Община Мездра, на 90-годишния доайен сред футболните фенове в града Трифон Михайлов и на опитния пешерняк Ангел Велчов - за Спелеолог на 2013 г.


Коментари



2013-12-13 16:29:16