Половинвековен юбилей чества Професионалната гимназия в Мизия

Половинвековен юбилей чества Професионалната гимназия в Мизия

Професионалната гимназия по Химични Технологии "Васил Левски"  в Мизия отпразнува вчера своя 50-годишен юбилей.

Събитието събра настоящи и бивши директори, зам.-директори, учители и възпитаници на училището, общественици, много гости. Кметът на общината д-р Виолин Крушовенски и председателят на ОбС-Мизия Диана Вичева също бяха част от гостите.

„В деня на половинвековния юбилей на нашето училище ще отправя най-искрени и сърдечни пожелания към всички учители, ученици и служители за крепко здраве, съзидателен творчески труд, за търпеливо ежедневно себеотдаване и да продължават със същия хъс да работят за развитието на средното образование в града”, каза в словото си директорът на ПГ по ХТ инж. Галина Калмушка.

Поздрав по случай юбилея на училището отправи и кметът на Община Мизия д-р Виолин Крушовенски, който пожела здраве и бъдещи успехи на ученици и преподаватели.

Възпитаниците на гимназията пък показаха своите таланти. Те бяха подготвили богата трапеза, специално за празника.

По повод 50-годишният юбилей се сбъдна и една дългоочаквана мечта на ръководството на учебното заведение. В този ден мизийската гимназия се сдоби с барелеф, изобразяващ лика на патрона на училището - Васил Левски. Барелефът е дело на младия скулптор Вергиния Тодорова.

Програмата по отбелязване на юбилея продължи с презентация „Път през годините”, която в снимки и факти разказа за историята и развитието на гимназията. Взрив от силни емоции предизвика и изпълнението на театрално студио по проект „Успех”, с ръководител Веселка Крачунова.

Мизийската гимназия в своята 50-годишна история е oбучила и възпитала поколения млади хора, успешно реализирали се в различни области на науката, в обществения и политическия живот на България. Нейни възпитаници днес са част от интелектуалния елит на страната ни.

 

 

 




2013-12-05 09:31:02