Клъстер „Коприна” дари кабинет по бубарство

Клъстер „Коприна” дари кабинет по бубарство

Областният управител на Враца инж. Венцислав Василев и кметът на Кнежа Симеон Шарабански прерязаха лентата на нов кабинет по бубарство.

Той се намира в Професионалната гимназия по земеделие „Стефан Цанов” и е оборудван изцяло с дарение на холдинг Текстилен клъстер „Коприна”. По хубава българска традиция всички гости бяха посрещнати с хляб и сол. С „добре дошли” ги приветства директорът Светлана Калапишева, която благодари за новия кабинет и заяви, че той ще бъде още едно добро и полезно място в училището, което ще даде възможност за развитие на възпитаниците им. Тя съобщи новината, че училището е спечелило проект по ПРСР, където е предвидено обучение по бубарство. Откриването уважиха още зам.-областният управител на Плевен Михаил Михайлов, директорът на РИО на МОН Плевен Албена Тотева, председателят на ОбС Кнежа Малина Цолова, зам.-кметът на община Бяла Слатина Тихомир Трифонов, директорът на Института по царевицата доц. Нинов, проф. Михов от Институт „Пушкаров”- София, директори на училища в Кнежа, общински съветници. Специални поздравителни адреси бяха получени от министерствата на образованието и на земеделието.

„На община Кнежа се падна честта да поеме обучението по една специалност с бъдеще, чийто възпитаници ще имат работа след реализацията на нашите инвестиционни намерения”, заяви председателят на СД на клъстер „Коприна” инж. Мила Димитрова. „Благодаря за помощта на кмета на общината Симеон Шарабански и на всички, които ни подкрепят. Пожелавам на учениците да го ползват ефективно, а тези, които се насочат към тази специалност при следването си ще получат стипендия от нас”, обеща тя.

„Искам да ви предам специалните поздрави и пълната подкрепа на министъра на земеделието Димитър Греков, който като учен професионално е ангажиран с тази дейност”, заяви областният управител инж. Венцислав Василев. „Вече са налице резултатите на четиригодишен труд. Вярвам, че инвеститорите ще успеят да съживят такъв силен отрасъл, като осигурят затворен цикъл и постигнат експортно ориентиран краен продукт. Това от своя страна ще доведе и до откриването на много нови работни места, каквото е и нашата цел. Затова обаче ще са необходими нашите общи усилия- на държавата, местната власт, бизнеса и образованието”, смята инж. Василев.

 

 

 

 




2013-11-20 16:40:11