Откриха паметник на загиналите във войните от Добруша

 Откриха паметник на загиналите във войните от Добруша

Слънчевият 17 ноември събра стотици жители на Добруша.

Поводът за това бе откриването на паметник на загиналите във войните от селото. Водещ на тържествената церемония бе Христина Кръстева. Началото й бе поставено с откриването на паметника от народния представител Янаки Стоилов и кмета на община Криводол Петър Данчев. Празникът уважиха още кметове на съседни села, общински съветници, представители на ветераните от войните, много жители и гости на Добруша.

Заупокойна молитва за загиналите и освещаване на паметника отслужи отец Младен. Слово за подвига на 23-те достойни мъже на Добруша, дали живота си по бойните полета, произнесе кметският наместник инж. Иван Борисов. Той благодари на всички, допринесли за изграждането на паметника- министърът на отбраната Ангел Найденов, кметът на Криводол Петър Данчев, арх. Николай Нанков, инж. Милети Петров, Маргарита Стойкова от Областна администрация-Враца.

Паметникът е изграден от Борислав Христов, а оградата от Румен Бранков. 

Десетки венци и цветя поднесоха гостите и признателните потомци. Патриотичният дух на местните хора пролича и в изпълненията на групата за народни песни при местното читалище „Съзнание 1921” и на танцовия състав при НЧ „Светлина 1927”- Галатин.

 

 


1
2
3

Коментари



2013-11-19 16:25:43