Съветници не дадоха пари за снегорин

Съветници не дадоха пари за снегорин

Един глас не стигна, за да бъде прието решението по докладна, внесена от Росен Добрев - кмет на община Оряхово, относно необходимостта от закупуване на чисто нов специализиран автомобил с гребло за сняг и пясъкоразпръскващо устройство.

На последното заседание на ОбС около идеята най-после и в Оряхово през зиматаи най-тесните и труднопроходими улици да са почистени и движението и по тях да е безпрепятствено, се обединиха общинските съветници Камен Петров, Людмила Кушева, Милен Методиев, Радослав Николов, Ранка Владимирова, Силвия Маринова, Станислав Димитров и Стелиян Стефанов, гласувайки  „ЗА”. Своя глас „ПРОТИВ” даде Николай Петранов, а „ВЪЗДЪРЖАЛИ СЕ” бяха Венцислав Кънев, Георги Пенков, Дилян Гуленов, Сашко Маринов, Светозар Николов и Татяна Станчева.

От  предварително проведен маркетинг, такъв автомобил струва до 135 000.00лв с ДДС.  Тази прогнозна цена и недостигналият глас може би щяха да решат дългосрочно един голям проблем за Оряхово. Сега остава  отново да се надяваме зимата да е благосклонна към оряховчани!

Помолен за коментар по повод  решението на общинските съветници, Росен Добрев сподели: „Винаги съм искал да дам най-доброто на града ни.Убеден съм, че само с нова почистваща техника можем да свършим работа както трябва. Не харесвам кърпежлъците, затова и виждате трите градини изцяло обновени, чисто нова спортна зала по европейски стандарт, нова градска тоалетна..., затова и внесох докладната за нова почистваща техника. Искам да гледам хората право в очите и да не се срамувам от тях. Искам да съм честен с хората. Само новата техника е надеждна и ще защити средствата на данъкоплатците. Не ме разбирайте грешно, не виня общинските съветници, напротив! Благодаря им за коректната и конструктивна работа! На 9 ноември се навършиха две години от полагане на клетвата. Видно е колко работа свършихме съвместно. Единствено само отправям молба - имам енергия и желание да работя за Оряхово. Моля ви, помогнете ми да си свърша работата!”

 
2013-11-13 09:26:48